interiør i en selvkjørende bil

Folk flest har hørt om Tesla og idag er dette et selskap som absolutt alle snakker om. Det er ikke så overraskende med tanke på at det stadig vekk dukker opp spennende nyheter som ingen skulle trodd var mulig fra nettopp Tesla. Det aller siste er at Tesla har et mål om at det skal være mulig å sove bak rattet i en Tesla innen 2019. Bare for noen år tilbake hadde dette hørtes ut som komplett galskap, men idag vet vi at dette faktisk er fullt mulig.

Tesla – En autopilot på steroider

Dagens utgave av en selvkjørende bil fra Tesla tillater bilen å følge med i trafikken for deg. Dette inkluderer både trafikkskilt, veimerking og lignende, noe som vi allerede kan beskrive som en selvkjørende bil. Tesla har derimot tatt dette enda lenger når de fortalte om deres ambisjoner for den neste Autopilot. Rundt årsskiftet vil nemlig Model 3 være på det norske markedet og allerede i juli vil den være på plass i det amerikanske markedet.

elon musk

Model 3 vil være en bil som også blir tilgjengelig med Autopilot og Tesla kunne selv fortelle at innen året er omme vil de ha en ny versjon av dette systemet. Den nye versjonen vil ha et system som er enda mer selvkjørende enn den modellen vi kan se idag. Tesla sjefen Elon Musk gikk selv ut og sa “Innen november eller desember i 2017, vil du kunne kjøre fra en parkeringsplass i California helt til en parkeringsplass i New York uten å gjøre noe som helst under hele reisen”. Er ikke det helt utrolig så vet vi ikke helt hva som kvalifiseres som utrolig.

Musk kunne også fortelle at fullstendig selvkjørende biler heller ikke var så langt unna, dette er de såkalte “nivå 5” autonom kjøring. Slike biler vil være klare allerede i 2019 skal vi tro Musk. I praksis vil en da kunne sette seg i baksetet, akkurat som en passasjer men i din egen bil. Ingen behøver å sitte bak rattet, du vil til og med kunne sitte i førersete og sove. En utvikling som dette vil kunne forandre livet til mange ulike mennesker der ute. Mennesker med funksjonshemming vil ha et enklere liv og kunne selv kjøre seg selv rundt og pendlere behøver ikke å være utslitte av å kjøre lange strekninger uten søvn.

Åpner opp for nye muligheter

En oppfinnelse som dette vil selvsagt åpne opp for enda flere endringer og utviklinger. Det vil rett og slett åpne opp for flere muligheter og videre utvikling. Blant annet vil det å dele bilen med andre mennesker bli en stor del av fremtiden i følge nettstedet Musk. Personer som kjøper en slik bil vil selv kunne velge om de alene skal ha tilgang til bilen eller om den skal kunne deles med venner og familie. Det vil også være muligheter for å dele bilen med andre som er i en gruppe, noe som ville vært en stor fordel for mange. Dette ville nok også vært med på å løse problemer med trafikken som vi har idag, noe som påvirker pendlere inn og ut av storbyer hver eneste dag.

elon musk vedsiden av en tesla

Det er mange som er skeptiske til Musk sine ideer, blant annet om underjordiske tunneler som skapes for biler i storbyer. Musk har derimot bevist at sine tanker og ideer er fullt mulig opptil flere ganger. Han er rett og slett en visjonær.

Musk ville også få frem at det å “haike” med slike selvkjørende biler vil være en løsning som ikke bare er mer praktisk, det vil også være billigere enn bruk av offentlig transport. De som benytter seg av dette vil tross alt komme helt frem til sitt reisemål uten å være avhengig av noen faste rutetabeller.

Selv klarer vi nesten ikke å vente med å se hva det neste Tesla lanserer vil bli, fremtiden er utrolig spennende.