AeroMobil

aero-mobileHar du noen gang sett en science fiction-film, og tenkt at livsstilen du ser på skjermen er nettopp det – fiksjon, eller et fenomen veldig langt fram i tid? Vel, i tilfellet med flyvende biler, trenger ikke framtiden være så langt unna. Ifølge teknisk designer og sjefsingeniør Stefan Klein i Aeromobil, som jobber med prototypen for en flyvende bil, vil denne type transportløsning være det ideelle framkomstmiddelet i framtiden. Alle avstander innen en radius på 700 km vil være optimalt for denne typen innretning, ifølge ham. Prosjektet, som har gått over 15 år, har så langt produsert flere prototyper, hvorav prototype 2.5 fløy i en hastighet på 130 km/t, og landet fint og trygt ved målet.

Hvem hadde trodd at personbilen skulle bli en effektiv og miljøvennlig konkurrent til kollektivtransport?

Lexus Hoverboard

Toyotas luksusmerke, Lexus, lanserte i 2015 sitt flyvende skateboard, “Slide”.

Brettet, som benytter seg av magnetfelt for å holde seg oppe, ble introdusert til markedet i 2015 – morsomt nok samme år som hendelsesforløpet i Back to the Future 2 – hvor et flyvende skateboard blir aktivt brukt. Forventningsfulle teknologientusiaster og travle mennesker i tidsnød må imidlertid smøre seg med litt tålmodighet. Da brettets teknologi baserer seg på magnetfelt, kan det ikke operere hvor som helst. Så langt er det bygget en magnetisk “skatepark” i skatebyen Barcelona, som per i dag er det eneste stedet brettet kan testes.

Martin Jetpack

En annen futuristisk teknologi som nok mange kunne tenke seg å prøve, er de nye jetpackene fra Martin Aircraft Company. Selskapet, som har hovedkvarter i New Zealand, har fått innvilget rettigheter fra landets myndigheter for sivil luftfart til å utføre lokale testflyvninger på opptil 6 meters høyde. Teknologien går for å være den første brukervennlige jetpacken som kan benyttes som et rent framkomstmiddel. Anslått pris så langt ligger på US$ 150,000-250,000.