virtuell realitet transport

Teknologi er helt fantastisk, hvem skulle trodd at vi idag har kommet så langt som å kunne bruke virtuell realitet i sammenheng med transport-teknologi? Dette er to bransjer som de fleste ikke hadde tenkt på å koble sammen, men vi sier heller hvorfor ikke? Dersom en form for teknologi kan brukes til å forbedre annen teknologi så er det selvsagt noe som må gjøres og i England har noen gjort nettopp det. Det er det engelske innovasjonssenteret Transport Systems Catapult (TSC) som har åpnet opp for visualisering av nye løsninger innen transport.

Et laboratorium for nye transportløsninger

Det er fortsatt mange som enda ikke har testet virtuell realitet, noe som i seg selv er ny teknologi. Noen selskap har derimot tatt imot denne nye teknologien med åpne armer og valgt å bruke det i ny forskning. Transpot Systems Catapult åpnet derfor opp et laboratorium som skal brukes til å visualisere ulike, nye løsninger innen transport.

Dette er et sentert som tillater en rekke ulike ingeniører og designere til å skape, planlegge og deretter teste ulike transportløsninger for England. Disse skapes i håp om å forbedre transportinfrastrukturen i England fra det den er idag. Det er mange selskap som har vært med i denne utviklingen, blant annet det svenske selskapet Omnifinity og det britiske selskapet Virtual Viewing.

Det svenske selskapet Omnifinity har levert en tredemølle til laboratoriet mens det britiske selskapet har levert VR-teknologi. Dette tillater sammen at ulike forsøkspersoner får muligheten til å befinne seg i en virtuell verden hvor de likevel får bevegd seg fysisk. Dette gjøres for å klare å teste hvordan en gående person vil reagere på biler uten førere og eventuelle andre innovative løsninger. Ved bruk av teknologi som dette behøver ikke selskapet å investere i fysisk infrastruktur for å ha muligheten til å utføre de samme forsøkene.

Et stort potensiale

Takket være teknologi som dette er det stort potensiale til å benytte seg av virtuell realitet på helt nye måter. Denne teknologien vil la selskap som Transport Systems Catapult løse transportproblemer i både England og andre steder i verden til en mye lavere pris. Dette samtidig som at risikoen av å teste i den ekte verden selvsagt fjernes da alt gjøres gjennom virtuell realitet. Omnideck og den VR-teknologien som er tilgjengelig idag er helt unik i England, men vi ser ingen grunn til at dette ikke er noe som vil kunne brukes andre steder i Europa og i verden iløpet av kort tid.